Donatii


Va multumim pentru gandul bun care v-a indemnat sa deschideti aceasta pagina!

Donatiile dumneavoastra ne sunt de mare ajutor in administrarea parohiei si pentru actiunile de intrajutorare, si cele culturale, pe care le facem. Acestea pot fi facute in cont sau la biserica. 

Va invitam sa participati la slujbe si la celelalte activitati. Va vom anunta programul acestora pe site, pe facebook si, daca va inscrieti in agenda telefonica, prin SMS.

Aveti ceva de daruit? Anuntati-ne si va vom indica persoana/persoanele care are nevoie de ajutorul dvs.

 

Direcţionaţi 2% din impozit

Cum se procedează ?

 

Dacă în anul care a trecut ati obţinut venituri numai din salarii (de la unul sau de la mai mulţi angajatori):

1. Completează cererea 230 “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până în 2% din impozitul anual”, pe care o poţi găsi în incinta bisericii şi deja completată aici.

2. Depuneti la Administraţia Financiară de care aparţii formularul 230 completat. Dacă nu puteti merge la Administraţia Financiară lăsati formularul completat și semnat la pangarul bisericii și îl vom depune noi la Administrația Financiară.

 

Dacă în anul care a trecut ati obţinut venituri comerciale, venituri din profesii liberale, venituri din cedarea folosinţei bunurilor sau venituri din drepturi de proprietate intelectuala:

1. La depunerea declaratiei 200 “ Declaratie privind veniturile realizate ”, pe care o puteti găsi în incinta bisericii şi deja completată aici.

2. Depuneti  la Administraţia Financiară de care aparţineti formularul 200 completat. Dacă nu puteti merge la Administraţia Financiară lăsati formularul completat și semnat la pangarul bisericii și îl vom depune noi la Administrația Financiară.

 

Data limită de depunere a acestor documente este 15 martie 2019!

 

Ce reprezintă aceşti 2% ?

Fiecare cetăţean care câştigă un venit plăteşte statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanţează servicii şi lucrări publice. Armata, poliţia, funcţionarii publici, demnitarii, toţi sunt plătiţi din impozitele noastre. Fiecare ne-am gândit de multe ori că banii pe care îi ia statul prin impozite (şi nu sunt bani puţini!) nu sunt administraţi cum am vrea noi…

În Codul Fiscal este inclusă o prevedere numită 2%. Potrivit acestei prevederi, toţi contribuabilii persoane fizice pot direcţiona în fiecare an 2% din impozitul pe venit, către o entitate non-profit (organizaţie non-guvernamentală, Asociaţie sau Fundaţie). Procedura este enunţată în art. 90 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi apoi în Ordinul ministrului finenţelor publice nr. 2017/2005.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare, donaţie sau cadou, ci este o mică parte a bugetului de stat, o fracţiune din impozitul pe care îl plătim statului în fiecare an. Diferenţa este că putem decide destinaţia acestei sume, pe care putem să o direcţionăm către o asociaţie sau o fundaţie pe care să o sprijinim astfel. Putem în felul acesta să ne implicăm în mod direct în viaţa comunităţii, să devenim participanţi la lucrarea bisericii noastre.

 

PAROHIA „SFÂNTUL ŞTEFAN - CUIBUL CU BARZA”

Str. ŞTIRBEI-VODĂ, nr. 99 bis (în spatele blocului 25C), BUCUREŞTI, sector 1

Cod fiscal: 15823617

Cont bancar (IBAN): RO68RNCB0071011437180004

BCR PLEVNEI, Bucureşti, sector 1

Dictionar Ortodox