Noutati - Evenimente

Concursul național de creație "Icoana şi Şcoala mărturisirii"

În perioada 1decembrie 2016 – 21 mai 2017 s-a desfasurat concursul național de creație "Icoana şi Şcoala mărturisirii", organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

La acest concurs au participat şi elevi de la şcoala gimnazială "Uruguay" (şcoală care face parte din parohia noastră), sub îndrumarea profesorului de religie Alexandru Cuţchi.

Pentru concurs, elevii au avut de întocmit două lucrări: una literară, iar cealaltă practică (desen). Lucrările literare pot fi citite aici. Cele practice sunt expuse în biserica noastră.

În plus, eleva Raluca Cot, din clasa a III-a, a câştigat premiul al II-lea şi va participa la următoarea fază a concursului. Redăm mai jos lucrările acesteia.

Lucrare practica - Raluca Cot

Lucrare literara - Raluca Cot

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Pastile 2017 Pastile 2017

Hristos a inviat din morti Cu moartea pe moarte calcand Si celor din morminte Viata daruindu-le.      

Sfințirea vaselor de slujbă și a icoanei Mântuitorului Sfințirea vaselor de slujbă și a icoanei Mântuitorului

Astazi ne-am bucurat de un final de slujbă aparte - Sfințirea vaselor de slujbă: discul, potirul, steluța, lingurița și copia - precum și icoana Mântuitorului.

Dictionar Ortodox