Intalniri cu tinerii

Comunitatea tinerilor ortodocși Sf. Ștefan - Cuibul cu barză

Comunitatea tinerilor ortodocși Sf. Ștefan – Cuibul cu barză

Anul 2016 este Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și în acest spirit am demarat un proiect de constituire a unei comunități a tinerilor din parohia noastră. Bunul – început l-am pus deja de anul trecut (ca orice bun grădinar, am pregătit terenul din toamna anului precedent) cu două întâlniri tematice dedicate intercunoașterii și recunoașterii mesajelor subliminale din publicitatea noastră cea de toate zilele.

Prima întâlnire din acest an am dedicat-o ”Prietenului nostru cel mai bun” – Mântuitorul Iisus Hristos. Tinerii au fost invitați să descopere, din aproape în aproape, calitățile generice ale unui bun prieten și să facă, apoi, legătura dintre acest portret și calitățile Mântuitorului. Concluzia generală a întrevederii a intuit acțiunea proniei divine în alegerea prietenilor noștri apropiați.

Comunitatea tinerilor ortodocși Sf. Ștefan – Cuibul cu barză

Ne propunem să avem cel puțin o întâlnire lunară în care să dezbatem teme foarte diverse, ale vieții noastre de tineri creștini, cu ajutorul unor metode de reflecție ludice, non-critice, empatice, maieutice.

Nădăjduim, cu ajutorul rugăciunilor Sf. Arhidiacon Ștefan, să reușim în intenția noastră de a-i ajuta pe tinerii noștri să se articuleze într-o comunitate vie – mlădiță viguroasă din trupul Bisericii – mamă.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
La manastirea Cernica La manastirea Cernica

Sunt lucruri pe care ți le dorești să se întâmple, sunt lucruri pe care reușești sa le planifici să se întămple și sunt lucruri care se întâmplă pur și simplu... Am plecat sâmbătă 09 aprilie 2016 spre Mănăstirea…

Intalnirea Tinerilor Crestini Ortodocsi - Cluj-Napoca 2015 Intalnirea Tinerilor Crestini Ortodocsi - Cluj-Napoca 2015

‘’Suntem tineri!  Suntem creștini! Suntem ortodocși!’’

Acesta a fost motto-ul (neoficial) al întâlnirii de anul acesta, ce a avut loc în perioada 4-7 septembrie, organizată  de Arhiepiscopia Clujului!

Este vorba de Întalnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, care a fost găzduită de orașul Cluj-Napoca in perioada sus amintită.

Dictionar Ortodox