Intalniri cu tinerii

Intalnirea Tinerilor Crestini Ortodocsi - Cluj-Napoca 2015

Intalnirea Tinerilor Crestini Ortodocsi - Cluj-Napoca 2015

‘’Suntem tineri!  Suntem creștini! Suntem ortodocși!’’

Acesta a fost motto-ul (neoficial) al întâlnirii de anul acesta, ce a avut loc în perioada 4-7 septembrie, organizată  de Arhiepiscopia Clujului!

Este vorba de Întalnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, care a fost găzduită de orașul Cluj-Napoca in perioada sus amintită. Motto-ul official: ‘’Together for the future of Europe’’!

Rânduit-a Domnul ca un mic grup dintre tinerii implicați in activitățile Serviciului de Tineret al bisericii noastre, cu ajutorul pr. Daniel, sa fim incluși în grupul 13, al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Grupul 13 a avut ca vrednici însotitori pe pr. Cristian Lupșan, ajutat de numeroși voluntari clujeni,  toți cu inimi mari și un entuziasm de mare sărbătoare, iar de la Bucuresti pe pr. Marius Suiugan și pe pr. Rafael Tanase.

Și a fost sărbătoare!

Intalnirea Tinerilor Crestini Ortodocsi - Cluj-Napoca 2015 - Grupul Arhiepiscopiei Bucurestilor

Întalnirea în sine, organizată cu mare măiestrie, ca o mare sărbătoare a tinereții creștine ortodocse, pe de o parte și pe de alta parte, sărbătoarea din sufletele noastre, izvorâtă de bucuriile oferite la tot pasul: discursuri de deschidere mobilizatoare, imnul întâlnirii, Laudele și pricesnele cântate sub ploaia curațitoare, slujbele și predicile încurajatoare, catehetice, discursurile de încheiere, care, toate împreună, ne’au dus la o înălțime nebănuită a conștiinței de sine, a ceea ce se așteaptă de la noi, cei  tineri, ortodocsi, creștini! Și peste toate, vibrația unică și indestructibilă ce a răsunat în inimile tuturora, la salutul creștin folosit atât de des de vorbitori  ‘’Dumnezeu în mijlocul nostru!’’ Și răspunsul celor 6107 voci, ca Una! ‘’Este și va fi!’’

Domnul nostru Iisus Hristos să ne ajute ca acestă bucurie să nu ramană neroditoare, ci să constituie începutul unui drum nou, care să ne adune mereu împreună, pentru viitor, pentru un viitor creștin, pentru mai mare slava lui Dumnezeu!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
La manastirea Cernica La manastirea Cernica

Sunt lucruri pe care ți le dorești să se întâmple, sunt lucruri pe care reușești sa le planifici să se întămple și sunt lucruri care se întâmplă pur și simplu... Am plecat sâmbătă 09 aprilie 2016 spre Mănăstirea…

Comunitatea tinerilor ortodocși Sf. Ștefan - Cuibul cu barză Comunitatea tinerilor ortodocși Sf. Ștefan - Cuibul cu barză

Anul 2016 este Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și în acest spirit am demarat un proiect de constituire a unei comunități a tinerilor din parohia noastră. Bunul – început l-am pus deja de anul…

Dictionar Ortodox