Maica Domnului Pantanassa

Sosirea Icoanei Maicii Domnului Pantanassa

Aşa cum Domnul le orândueşte pe toate, aşa a fost şi rânduiala celor patru bărbaţi din Parohia Bisericii Sfântul Ştefan “Cuibul cu Barză” împreună cu Parohul şi duhovnicul acestora, Părintele Profesor Daniel Benga, să înfăptuiască un pelerinaj la Sfântul Munte Athos.

Din povestirile pelerinilor s-a simţit imensa bogăţie duhovnicească şi sufletească cu care s-au întors de pe meleagurile Sfinte ale Muntelui Athos.

Aşezarea locului, priveliştile ce-i stau înainte, veşnicul cer senin, nesfârşitul apelor fără ţărmuri, fără schimbare, predispun la tăcere, contemplare şi meditare.

O stare sufletească deosebită a avut şi Alexandru, unul din pelerini, care, rugându-se la Icoana făcătoare de minuni Pantanassa, la Mănăstirea Vatopedi, a hotarât să aducă Sfânta Icoană şi la Biserica noastră.

În data de 8 aprilie 2014, Icoana a fost adusă de la Sfântul Munte Athos, de un bun calugăr împreună cu Alexandru, iar la Biserică au fost aşteptati de preoţi şi enoriaşi. Filmarea aici

 

 

 

 

 

A fost oficiată o frumoasă şi binecuvântată Sfântă slujbă care a umplut de bucurie toate sufletele celor prezenţi.

 

 

Bucuria de a avea posibilitatea să ne rugăm la o asemenea Sfântă Icoana a Maicii Domnului Pantanassa, la orice ora, în fiecare zi, este de nemăsurat, iar în fiecare miercuri, când se citeşte Acatisul sau Paraclisul Maicii Pantanassa, se aşterene pacea şi liniştea în sufletele celor prezenţi.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Mărturii

Prezentăm câteva minuni săvârşite de icoana Maicii Domnului Pantanassa culese din bogata arhivă a Mănăstirii Vatopedi. "• Pe data de 30.9.1990 ieromonahul Evdochim, duhovnicul Schitului vatopedin Sf. Dumitru, după ce s-a închinat…

Despre Icoana Maicii Domnului Pantanassa

Această icoană făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu este o icoană pe lemn, portabilă, zugrăvită în secolul al XVII-lea şi a fost adusă de către obştea lui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti, obşte care s-a închinoviat…

Dictionar Ortodox