MISIUNE

09. Ateliere de creație „Copiii ajută copii”

Atelierul de încondeiat ouă 2014

Atelierele de creație „Copiii ajută copii” sunt coordonate de doamna Cristina Ionescu-Berechet, absolventă a programului de Artă Sacră al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Universitatea din București.

Aceste ateliere au ca şi scop stimularea creativității, a empatiei față de copiii defavorizați și a bucuriei de a fi împreună. Creațiile copiilor (icoane pe sticlă, felicitări etc.) vor fi valorificate, iar din sumele obținute vor fi ajutați copiii nevoiași din parohie sau din alte centre sociale.

 

Atelier confectionare martisoare februarie 2015

Atelierele au loc în parteneriat cu BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREȘTI - Filiala MARIN PREDA, Str. Știrbei Vodă, Nr. 168, Sector 1, București, Director Doamna Anca Cristina Râpeanu.

Aceste ateliere au două scopuri complementare. Pe de o parte ne dorim pentru copiii noștri sa învețe și sa își dezvolte creativitatea, iubirea față de artă și față de frumos. Iar pe de altă parte ne dorim să învețe responsabilitatea socială, iubirea față de aproapele lor copil, dorința de a împărtăși cu cei mai puțin norocoși din darurile pe care ei le-au primit de la Dumnezeu.

Copii noștri se vor implica in toate etapele proiectului, începând de la confecționare, asamblare, punere în vânzare, colectarea bănuților și, în final, la întâlnirea cu semenii lor, cărora sa le ofere Darul lor: al muncii mâinilor lor si al milei lor sufletești care îi anima în acest proiect!

In anul 2015, primul atelier a avut loc în luna februarie, în doua sâmbete consecutive. Copii s-au strâns în număr mare și sub supravegherea doamnei Cristina Ionescu-Berechet, a doamnei Mariana Popa, a câtorva mame si cu ajutorul  doamnelor de la Biblioteca Mitropolitana B.P. Hașdeu, au confecționat mărțișoare și felicitări pentru sărbătoarea primăverii, învățând sa lucreze cu diferite materiale, în câteva dintre metodele de bricolaj la moda.

Produsele finite obținute au fost puse in vânzare la pangarul bisericii si au fost obținuți astfel puțin peste 700 de lei.

Aceștia vor fi dăruiți sub forma de cadouri si produse unor copii in nevoie.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
05. Oferirea gratuită de medicamente

În parteneriat cu S.C. Farmacia Ioana SRL, oferirea gratuită de medicamente persoanelor și familiilor sărace și bolnave din parohia noastră, program derulat și în anii anteriori.

10. Cursuri de consiliere creștină a mamelor și soțiilor

Cursuri de consiliere creștină a mamelor și soțiilor din parohie, care se confruntă cu situații dificile materiale, familiale și/sau de relaționare cu soții și/sau copiii lor. Acestea vor fi oferite la Trapeza parohială de prof. Cristina…

Dictionar Ortodox