MISIUNE

01. Martiriul, cultul și cinstirea Sf. Arhid. Ștefan în Antichitatea creștină

Ruinele bisericii ridicate de împărăteasa bizantină Evdochia la Ierusalim în cinstea Sf. Arhid. Ștefan (sf. sec. 19). Imagine preluată de pe site-ul Ecole Biblique et Archeologique Francais din Ierusalim


Sub coordonarea pr. prof. dr. Daniel Benga va fi elaborat în anul 2015 un volum științific intitulat: 
Martiriul, cultul și cinstirea Sf. Arhid. Ștefan în Antichitatea creștină. Volumul va umple un gol în literatura teologică românească, urmând să conțină traduceri din limbile latină și greacă în limba română ale principalelor documente referitoare la descoperirea Sf. Moaște ale Sf. Ștefan și translarea lor la Ierusalim, Constantinopol și Roma în secolul al V-lea, existente în Patrologia Latina a lui J. P. Migne (PL), Bibliotheca Hagiographica Graeca (BHG) și Bibliotheca Hagiographica Latina(BHL). Acest volum urmează să fie lansat cu prilejul hramului bisericii, în data de 27 decembrie 2015.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
05. Oferirea gratuită de medicamente

În parteneriat cu S.C. Farmacia Ioana SRL, oferirea gratuită de medicamente persoanelor și familiilor sărace și bolnave din parohia noastră, program derulat și în anii anteriori.

10. Cursuri de consiliere creștină a mamelor și soțiilor

Cursuri de consiliere creștină a mamelor și soțiilor din parohie, care se confruntă cu situații dificile materiale, familiale și/sau de relaționare cu soții și/sau copiii lor. Acestea vor fi oferite la Trapeza parohială de prof. Cristina…

Dictionar Ortodox